Mary's Axe & Tower of London & Tower Bridge

Hürriyet

11 Mayıs 2010 Salı

Tuttun mu Kupanın Ucundan..

Geldi, geliyor şampiyonluk. Umarım kayıp gitmez elimizden, birkaç sene önce olduğu gibi. Denizli faciası yaşanmaz umarım. Hoş, o maça maç demek için kör olmak lazımdı ama sonuca bakılan bir oyun futbol. Hakemin son düdüğü gerçek son. Ve o son düdükten sonra tabelada ne yazıyorsa gerçek o.


Bir tek Trabzon kaldı şampiyonlukla arasında Fenerbahçe'nin. O Trabzon ki, kupa finalinde kök söktürdü bizim takıma. Aldı kupayı elimizden, 27 yıllık hasreti 28. yıla taşındı bu sayede. Ama şampiyonluk daha önemli. Şampiyonlar Ligi'ne direk bilet demek. İkincilik ise iki ön eleme turu demek. Hoş Fenerbahçe iki ön elemede de seri başı olabilecek puana sahip ama direk katılmak varken neden ön eleme oynasın ki. Aslında şu anda Şampiyonlar Ligi'ne tek maç kaldı. Bu avantajı kullanır gibi geliyor bana.
De ki, ikinci oldu, gereksiz yere en az dört maç daha oynayacak Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için. Ne gerek var. Al Trabzon maçını, rahat et. Ama alır Fenerbahçe bu maçı. Tüm şartlar bunu gösteriyor. Öncelikle evinde oynayacak. Bayram yeri gibi olacak Şükrü Saraçoğlu. Kadıköy, Cadde gelin gibi süslenecek. Her yer, sarı lacivert donanacak. 55000 ağız, hep birden başlayacak. "Fener gol, gol, gol. Şampiyonluk geliyor." Gelecek şampiyonluk. Alacak bizim futbolcular maçı. Nasıl durur insanın ayakları olduğu yerde? Nasıl oynamaz tüm stadı, tüm taraftarı arkasında hisseden futbolcu? Kanatlanır. Uçar. Kaza dinlemez. Şanssızlık dinlemez. Ezer geçer hepsini. Bir kulbundan tutmuş kupanın, bırakmaz. Koparır alır onu. Rakibinin bir sıkıntısı yok. Kaybetse de kazansa da fark etmez onun için. Avrupa Ligi'ni garantilemiş, rahatlamış Trabzon prestij için çıkacak maça. Rahat olacaklar. Fener ise maçı almaya odaklanmış, hedefine giden, yaydan çıkmış ok gibi oynayacak. Ayrıca alınmış dersler, yaşanmışlıklar var geçmişte. Son maçta bırakılan şampiyonluğun hayal kırıklığı hala kalplerdeyken bu maçı bırakmayacaktır Fenerbahçe.

Geliyor, gelecek şampiyonluk. Biz inanıyoruz. Futbolcular da inanacak. Alacaklar kupayı, dökecekler bizi yollara.

FENER GOL, GOL, GOL. ŞAMPİYONLUK GELİYOR...

1 yorum:

  1. Sisli bir gece yarısında
    Issız bir sokak ortasında
    Kırık bir lambanın altında
    Dalmışım sevdalara

    Neler geçti kalbimden bilsen
    Yaşlar damladı gözlerimden
    Anladım ki ölene kadar
    Fenerbahçe düşmeyecek dilimden.....
    özgür turhan..

    YanıtlaSil