Mary's Axe & Tower of London & Tower Bridge

Hürriyet

30 Nisan 2011 Cumartesi

Son da Denebilir, Yeni Bir Başlangıç da...

Hayatımda bir dönem daha sona eriyor ve yenisi başlıyor, umarım. Her son gibi sancılı ve sıkıntılı. Ama her yeni başlangıç gibi travmatik. Yapacak birşey yok. Bu sıkıntıları da, sancıları da, bu travmayı da çekeceğiz. Hep beraber. Her iki taraf da. Her ne kadar farkında olmasak da.

Aslında uzunca bir süredir dedikodusu dönüyordu etrafımda ama yine de beklemiyordu kimse. Daha doğrusu, bu konuda garanti verilmişti. Ama verilen sözden dönmek, çok da zor olmadı. Bir konuşma, bir e-posta oluverdi işte. Uzun zamandır planlanan ve anlaşılan o ki çok arzulanan bir değişiklik, bir dönüşümdü bu. Alınan bir karardı ve her ne kadar zamanlaması tartışmalı da olsa uygulanması istenmekteydi. Uygulanacak da. Hem de çok yakın bir zamanda. Yapacak birşey yok. Hayırlısı olsun.

Şimdi bakıyorum da, sinir harbi şeklinde geçen son on gün boşa harcanmış gibi hissediyorum. İki taraf da istediğini alamadan konu kapanacak gibi, hatta kapandı bile. Sonucu baştan belli olsa da alternatifler oluşturmaya çalıştık on gün boyunca. Olmadı, olduramadık. Hayırlısı olsun demekten başka bir seçenek yok. Kalmadı.

Neyse, artık eski defter oldu burası. Yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiş demek ki. Belki de kader başıma vura vura anlatmaya çalışıyordur, değişim zamanı olduğunu. "Burada misyonunu tamamladın, artık başka ufuklara yelken açma zamanı" demeye getiriyordur. Haklı da sayılabilir. Beş seneyi doldurmuşum burada. Açıkçası zaman hızlı geçti demeyeceğim. Her dakikası olmasada, büyük bölümünü hatırlıyorum. Dolu dolu geçti bu beş sene. Stresiyle, sevinciyle, gururuyla. Arkama dönüp baktığımda rahat hissediyorum kendimi. Sanırım en önemlisi de bu. Bunun dışındaki herşey anlık ve geçici. Hayat boyunca, bu dönem hakkında hatırlayacağım ilk şey, bu rahatlık olacak.

Hazır değişime zorlanmışken, olduğum yerde kalmak ve bu zorlamaya karşı çıkmaya çalışmak, ki istesem de karşı çıkamayacağım, saçma birşey. Hayatı kontrol altında tutmaya o kadar uğraşıyoruz ki aslında onun bizi yönettiğini unutup ona hükmettiğimizi sanıyoruz. Ama eninde sonunda bunu bize hatırlatıyor. Ya sakin sakin ya da yüzünüze vururcasına. Yapacak birşey yok. Hayırlısı olsun.

Yeni başlangıca doğru adım atmanın ferahlığı inanılmaz. Üzerinizden büyük bir yük kalkıyor gibi hissediyorsunuz. O ana kadar zorladığınız şeyleri bir anda salıveriyor ve aslında hayatı fazla zorladığınızı anlıyorsunuz. Gerek yok. Zaten gideceği yere gidiyor hayat. Sadece bazen size izin veriyor tamamen kendinizi salıvermeyesiniz diye. Sonra bir an geliyor ve dizginleri eline alıyor. Yapacak birşey yok. Hayırlısı olsun.

Sonuç olarak eski defter kapandı. Yeni başlangıç yapmak üzereyim. Durumumu anlayın artık.

Yapacak birşey yok. Hayırlısı olsun.

11 yorum:

  1. dediğin gibi hayırlısı olsun.daha parlak doğacak güneş,tan yeri ağarıyor belliki daha aydınlık önündeki günler.herşey gönlünün istediği gibi olsun.en güzeli en hayırlısı olsun.güvenim sonsuz.başaracağındankuşkum yok.YOLUN AÇIK OLSUN.ŞANSIN BOL OLSUN...figür.

    YanıtlaSil
  2. Hayat herkes için bir defa başlar. Bu yüzden yeni bir başlangıç düşüncesi izafidir.
    Biz insanlar hep kendimizin destanını yaşarız. Varlıklar alemi dediğimiz evren'e bir sınır koyabiliyorsan, oralarda dolaşan bilincini sorgulama. O, yolunu bulup gelebildiği yerde olmaya layıktır.
    Bunun anlamı; tepelerden aşağıya doğru akan su gibi olan kaderine süpriz dalışlar yapabilme yeteneğine sahip olmalısın. Zamanı suyun içine hapsedemezsin. Haluk Dayı

    YanıtlaSil
  3. Elbet birgün bu başımıza gelecekti.
    Rızan ile olması iyi
    Günler şimdi daha güzel
    Uzan Kuzey ile kırlara
    Neydim deme ne olacam de.

    ADSIZ DEĞİLİM:)

    YanıtlaSil
  4. Hayırlısı olsun arkadaşım, yeni yolunda sana başarılar diliyorum...Ufo :)

    YanıtlaSil
  5. Hayırlısı olsun arkadaşım. Senin için hepimiz için.. Değişim güzeldir. Bu şehir bırakılmazki :)) Her şey çok güzel olacak inan.

    YanıtlaSil
  6. yazını çok beğendim çok etkilendim benim güzel ve başarılı evladım seni her yönde destekliyorum ve arkandayım hayırlısı olur inşallah sevgi gönderiyorum...baban.

    YanıtlaSil
  7. SERDARCIM BİR KAPI KAPANIR BİR YENİSİ AÇILIR DİLERİM BUNDAN SONRA AÇILAN KAPILAR SENİ ÇOK DAHA İYİ YERLERE GÖTÜRÜR Kİ SEN ZATEN BİLGİNLE DENEYİMİNLE KİŞİLİĞİNLE BUNU HAK EDİYORSUN GÜN DOĞMADAN NELER DOĞAR DİYOR HER ŞEYİN GÖNLÜNCE VE HAK ETTİĞİNCE GELİŞMESİNİ DİLİYORUM TÜRKAN

    YanıtlaSil
  8. Hepinize desteğiniz için çok teşekkür ederim. :))

    YanıtlaSil
  9. BU TİP OLAYLAR,YENİ ATILIMLAR İÇİN FIRSATTIR.YENİ ATILIMLAR DA GENÇLİK YILLARINDA BAŞARILI OLUR.SANA GÜVENİMİZ SONSUZ VE SONUNA KADAR ARKANDAYIZ...

    HEDEDE

    YanıtlaSil
  10. BU TİP OLAYLAR YENİ ATILIMLAR İÇİN FIRSATTIR.GENÇLİK YILLARINDA BAŞA GELMESİ DE AYRICA BİR ŞANSTIR.SANA GÜVENİYORUZ VE SONUNA
    KADAR ARKANDAYIZ..

    HEDEDE.

    YanıtlaSil
  11. BU TİP OLAYLAR,YENİ ATILIMLAR İÇİN FIRSAT YARATIR.BU FIRSATI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİNDEN EMİNİM.SEVGİLER...

    HEDEDE

    YanıtlaSil