Mary's Axe & Tower of London & Tower Bridge

Hürriyet

12 Mayıs 2011 Perşembe

Mayıs...

Mayıs'ın ortasına yaklaşıyoruz. Havalar kışı aratıyor. Soğuk, çoğu zaman kasvetli. Ahırkapı şenlikleri iptal. Gelincikler bile gecikti. Göstermiyorlar yüzlerini. İşten ayrılıyorum. Doğa'mız rahatsız. Garip bir ay. Sonu güzel olur inşallah...

Havalar, geçen sene de böyleydi. Hatta Haziran sonuna kadar sürmüştü soğuklar. Sonrasında çıkarmıştı acısını yaz. Öyle bir Temmuz, Ağustos yaşamışdık ki inanılmazdı. "Bana sıcak birşey yapmaz. Ben çok severim sıcağı." diyenlere bile illallah dedirtmişti. O sıcaklardaki tek tesellim, insanların, sıcak havalarda benim nasıl hissettiğimi anlamalarıydı. En azından bir kısmının.

Ahırkapı şenliklerinin iptal olacağı belliydi. Bu yıl olmasa seneye olacaktı zaten. Özgünlüğünü yitirmişti. Yuvası olan sokakaralarından çıkarıp yol kenarındaki parka koyarak yaralamışlardı onu. Ama bunu yaparken farketmedikleri birşey vardı. Yarası çok ağırdı şenliğin. İşte iki sene dayanabildi. Üçüncü sene, sıradanlaşan, özgünlüğünü, nedenlerini ve kimliğini kaybeden her şenlik gibi birilerinin rant kapısı olması istendi. Bünyesi kaldırmadı. Kaldıramazdı da. Ama son bir şansı daha var. Seneye yine böyle bir darbe almazsa hayata dönebilir. Tam tersi durumda güzel bir anı olarak kalacak.

Gelincikler, gelemediler bu sene. Leylaklar, Erguvanlar hepsi geldiler de gelincikler gecikti. Ya havaların soğuk olması etkiledi onları, ya da ithal festivaller peşinde koşan bizlere küstüler.

Yine her yeri, o zorlama festival çiçekleri ile doldurdular. Buna kim karar verdi, kim istedi böyle bir ithal festivali? Bize soran olmadı. O nedenle de kimse sahiplenmiyor bunları. Normal olan da budur. Ben yaptım oldu mantığıyla oluşturulmaya çalışılan herşey gibi, bu da geniş kitlelerden yeterli desteği alamadı. Halbuki İstanbul'a ait, İstanbul kokan bir festival yapsalardı, biz de hep beraber sahiplenseydik, işin ucundan tutsaydık ne güzel olmaz mıydı? Bu değil mi festival ruhu? Ama dinleyen kim? Ya da daha vahimi bunu isteyen kim?

Doğa'mız rahatsızdı ama iyi olacak inşallah. Ameliyatı iyi geçti. Artık güzel sonuçlarını bekliyoruz. Dualarımız, ümitlerimiz hep O'nunla. Yanındayız Doğa'cık. O küçücük halinle tutunduğun yaşamda herzaman destekçin olacağız. Seni çok seviyoruz.

Aylardan Mayıs. Doğduğum ay. Ama böyle biraz sıkıntılı başladı işte. Allah aratmasın. Ama umut ediyorum ki sonu güzel bitecek.

Sağlıcakla kalın..

1 yorum:

  1. haklısın kötü başladı mayıs ama işte havalar ısınmaya başladı bile inşallah senin eskisinden daha güzel bir işin olacak ve doğaya her kontrolde daha iyi daha iyi diyecek doktoru bunları okadar içten istiyoruz ki biliyorum allah bizi duyacak sizlerin mutluluğu bizim mutluluğumuz olacak türkan

    YanıtlaSil