Mary's Axe & Tower of London & Tower Bridge

Hürriyet

27 Şubat 2010 Cumartesi

Yıldızlardaki Savaşın Kronolojisi

Ulusal bir kanalda 5 haftadır süren serüvenin son bölümüne geldik. Bu hafta pazar günü yayınlanacak 6. bölümle tamamlayacağız yolculuğumuzu. "Güç"le birlikte kötülüğü alt edeceğiz hep beraber.



Çekildiği yıllarda çok büyük bir sükse yapan ve ciddi bir izleyici kitlesi toplamayı başaran yapımın tamamlanması 38 sene sürdü.

Toplam 6 bölümden oluşan yapım, kendi içinde oluşturduğu mantığı ile insanı önce ele geçirip daha sonra kopmasına izin vermiyor. Fantastik bir bilim kurgu olan "Star Wars" serisinin 1977 yılında çekilen ilk bölümü çekim tarzı ve yarattığı dünya ile daha ilk gün adından bahsettirmeyi başarmıştır. Saf iyi ile saf kötünün savaşını konu alan yapım, yönetmeninin ileri görüşlülüğü ile 4. bölümden başlamıştır. 2000'li yıllarda çekilen bir çok film daha önce çekilmiş ve tutmuş filmlerde işlenen konuların öncesini konu almıştır. Bunun farklı bir bakış açısı olacağını daha 1977'de hisseden Lucas ilk film olarak 4. bölümü seçmiştir. Daha sonra sırasıyla 5, 6, 1, 2 ve 3. bölümleri çekerek seriyi tamamlamıştır. Son bölüm 2005'te vizyona girmiştir ve yönetmenin çekim sırasına göre 3. bölüm son bölüm olmuştur.

Bu sinema şölenini veren ulusal kanal bu gerçeği yok sayıp, çekiliş sırasına göre değil de ismine göre vermesi filmin tüm özelliğinin kaybolmasına neden oldu. Karakterleri tam oturtmadan filme giriş yapıldı. Filmi ortasında izlemeye başlamış gibi hissettim. Buna en iyi örnek 5. bölümde açıklanan ve süpriz olan bir gerçeği 3. bölümde anlatmış oldular.

Yaratıcılıktan uzak makinalaşmış düşünceler nedeniyle mahvolan seriyi tekrar izlemek isteyenlere, yönetmene saygı göstererek onun belirlediği sıra ile bölümleri izlemelerini tavsiye ediyorum.

Güç sizinle olsun!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder