Mary's Axe & Tower of London & Tower Bridge

Hürriyet

19 Şubat 2010 Cuma

Futbol Yazmadan Olmaz..

Takım oyunudur futbol. Çalışan bir makina gibi olmalıdır takım dediğin. Bazı toleranslar içinde bütün dişliler birlikte ve uyum için çalışmalıdır. Ama gel gör ki bunu becerebilen takım sayısı bir elin parmakları kadar bile yoktur dünyada. Çünkü insan faktörü girer işin içine. Hemde sadece 11 futbolcunun değil, teknik direktöründen yöneticisine, yedek oyuncusundan sucusuna kadar herkesin etkisi vardır başarıda veya başarısızlıkta.

Dün akşam Fener'i izledim. Hep aklımda her maçtan önce düşündüğüm şeyler. Bulabilir miyim aradıklarımı bu sefer diye. Hoş haksızlık etmeyelim. Bayağı yol aldı Fener bu konuda. Takım olma konusunda. Ama hala dişliler kısa geliyor. Arada bir yuvasına oturuyor. Bu ışığı görünce de insan diğer maçta acaba devam eder mi diye düşünmeden edemiyor ve iyi geçen bir maçtan sonra gelecek maçı daha son düdük çalmadan beklemeye başlıyor. Kötü sonuçta da umut hiç bitmiyor. Aynı kelimelerle aynı cümleleri duymaktan hiç bıkmıyorsun. Değişik, karmaşık bir duygu.

Takım iyi mücadele etti. Ancak karşısındaki takımı tam anlamamış, tam çalışmamışlardı. Şaşırdılar önce. Servis edilen goller ve kaçırılan pozisyonlar bunun en önemli göstergesi. Çünkü bunlara hazırlanmamıştı Fenerbahçe. Bir anda çok sıkıştıklarını hissettiler ancak hemen sonra çok kısa bir sürede beklemedikleri kadar kolay sonuca ulaşabilecek pozisyonlar buldular. Alehte sonuçlanan bu durumlar hazırlıkların tam yapılmadığı hissi yaratıyor haliyle. Karşı takım da gölü erken bulunca havaya girdi. Daha sonra denge sağlansa da çok azaltmadı tempoyu Lille. Lille hızlı oynayan bir takım. Ancak defansı sıkıntılı. Defansın arasına girip dağıtacak bir forveti olan biraz da ayağa pas yapan takımlar bu takım için ciddi sıkıntı yaratacaktır. Bizde ise kaliteli kadro derinliği olmaması en büyük sıkıntı. Çıkan oyuncunun yeri tam anlamıyla dolmuyor. Bu da derin gibi görünen kadronun yetersizliğini ortaya çıkarıyor. Bunca iyi futbolcu dediğimizde de alternatifsiz kalan birkaç mevkide oluşan eksiklikler nedeniyle istenen sonuçlara ulaşılamıyor. Ama hiç ders almadan sonraki maçta ne olacak diye beklemeye devam ediyoruz.

Umarım bir sonraki maçta herşey daha iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder